BLIJF OP DE HOOGTE

de meest actuele informatie krijg je via Facebook

BLIJF OP DE HOOGTE

de meest actuele informatie krijg je via Facebook en Twitter

OPZET

Met de hulp van een aantal spelers, vrijwilligers en bestuursleden is nagedacht over een nieuwe opzet met als doel dat zoveel mogelijk poolers individueel kunnen spelen en punten kunnen behalen voor de ranking. Het is nu mogelijk om, van recreant tot prof, regionaal tot landelijk, mee te spelen aan de ranking. Elk toernooi kan namelijk worden aangemeld als een rankingtoernooi, dus in alle regio's en op alle niveaus kan een speler rankingpunten behalen. Hoe meer een speler speelt, hoe hoger op de ranking. Natuurlijk kun je op de “grotere” toernooien meer punten behalen dan op de kleinere (huis)toernooien.

 

De KNBB organiseert zelf geen ranking-toernooien (met als uitzondering de NK's), maar faciliteert deze door middel van een onderliggend rankingsysteem. Of je nu een zaalhouder, speler en/of poolliefhebber bent, iedereen kan zijn/haar toernooi aanmelden als rankingtoernooi.

 

We maken onderscheid in vier typen ranking-toernooien:

TOP, A, B en C. Elk type toernooi heeft andere richtlijnen (zie hieronder), waaraan gekoppeld het aantal te behalen rankingpunten is.

 

Om een voorbeeld te geven van de verschillende typen ranking-toernooien:

- TOP-toernooi: NK Pool, Longoni Benelux Open.

- A-toernooi: NK One Pocket / Bankpool, Open Groningen, Rotterdam Open.

- B-toernooi: Regionale Rankings (vanuit de districten), andere (meer kleinschalige) toernooien die in het weekend worden georganiseerd.

- C-toernooi: Huistoernooien die vaak op een doordeweekse avond worden georganiseerd.

 

Alle regels zijn vastgelegd in het bijbehorende Protocol.

 

Het protocol is hier te vinden.